joi, 20 octombrie 2016

RECHIZITORIUL LUI IONUT




„Ionuț este elev în clasa a VII a la o școală din Județul Argeș
Ionuț are o dizabilitate.
Din această cauză Ionuț este un criminal. Un infractor. Un pericol social.

Ionuț trebuie eliminat din școală, din comunitate, din societate, din România, de pe Terra.
Ionuț trebuie închis în închisoarea de maximă siguranță pentru copii diferiți de pe Planeta Pluto.
În caz de recidivă, Ionuț trebuie anihilat prin injecție letală în cadrul unei transmisiuni planetare în direct la Știrile de la Ora 5.

Extras din Rechizitoriul lui Ionuț redactat de Comitetul de Părinți ai clasei a VII a B în baza legii criminalo-semidocto-egoiste instituite în Țara lui Nimănui Nu-I Pasă.

Cazul lui Ionuț din Județul Argeș este o oglinda.
Este oglinda in care tu părinte, profesor, coleg, vecin, ministru, parlamentar te uiți și nu faci nimic.
Este oglinda cetățenilor argeșeni de onoare părinți vajnici de copii perfecți: P. Iuliana, L. Diana, D. Ionel, R. Cristina care au organizat campania de instigare la ură și discriminare
Este oglinda Prefecturii Argeș și a DGASPC Argeș care au decis unilateral ca de mâine Ionuț să nu mai meargă la școală.
Este oglinda societății în care trăim.
Este oglinda vieții celor peste 70.000 de copii cu dizabilități din România.
CINE ESTE IONUȚ ÎN REALITATE
Ionuț este un copil adoptat.
Ionuț este un copil cu tulburări emoționale și nevoi speciale de învățare și socializare.
Ionuț are toată documentația necesară ca el sa învețe în școala de masă.
De mult, foarte mult timp, Ionuț este victima unei forme extrem de agresive de bullying și marginalizare din partea colegilor și a părinților acestora. Au strâns din dinți zi după zi și el și mama lui în credința fermă că locul lui este la școală. Zilele acestea însă, colegii lui și părinții acestora fac grevă și îl vor exclus. Exclus din ȘCOALA. Exclus din VIAȚĂ. Pentru că deranjează, pentru că este DIFERIT.
Au urlat cu nemărginită ură despre agresivitatea și pericolul pe care îl reprezintă Ionuț. Arată cu degetul acuzator la o mamă terifiată și la un copil traumatizat. Pentru că ei vor o clasă de olimpici.
Uită, însă, un adevăr fundamental: Ionuț este o VICTIMĂ.
Ionuț este victima urii pe care ei au picurat-o zilnic în mintea copiilor lor. Este copilul pus la colț în clasă, scuipat, arătat cu degetul, strigat în toate felurile pământului.
Ionuț este victima unui sistem mut și surd la nevoile lui. Ionuț nu are consilier psihologic, nu primește servicii de recuperare sau mediere școlară.
Ionuț nu primește nimic din ceea ce i se cuvine prin lege.
Ionuț are doar doi părinți epuizați de lupta nesfârșită pe care o duc cu oamenii din jur și cu autoritățile.
Pentru că nu admit și nu voi admite niciodată o astfel de luptă inegală, dincolo de demersurile administrative pe care CEDCD le-a făcut de luni de zile pe lângă ISJ Argeș, părinții instigatori vor suferi consecințele legii penale.
Pentru că a instiga la ură și discriminare este o faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.
Copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în școala de masă. Iar autoritățile au obligația să facă acest lucru posibil.





17 comentarii:

  1. Pe bune. Te-ai si documentat inainte sa scrii articolul asta lacrimogen. Adica faptul ca isi ameninta cu moartea colegii, ca ii agreseaza fizic ... asta e asa, printre altele sau cum. Doar simplul fapt ca ceilalti sint mai multi inseamna automat ca ei sint vinovati iar el este un simplu copil cu o dizabilitate ..

    http://adevarul.ro/locale/pitesti/elevul-colegii-nu-l-mai-vor-clasa-intrat-singur-ore-psihologul-scolii-le-a-spus-ca-i-spinteca-recomandarea-mute-colectiv-1_58075f235ab6550cb8b3f66b/index.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Eram sigura ca era o actiune a parintilor care alearga dupa note.. Si eu am invatat in clasa cu copii diferiti si am avut elevi diferiti ca profesoara. Ghici ce? Se poate invata. Si am fost olimpica si elevii mei au fost olimpici la nationala. Daca ar fi intr-adevar amenintari cu moartea ar fi consemnate undeva. Alfel e doar paranoia parintilor. Ar trebui sa fie notat ca in data de, ora X, copilul respectiv a zis si a facut. Exista asa ceva sau s-a pornit doar masina de dengrare?
    Apoi, un copil terorizeaza o clasa de alt 29 de copii. Cineva isi da seama de absurdul afirmatiei? Cum naiba are puterea fizica si psihica un copil sa terorzeze aproape 30 de copii sanatosi, plus cadrele didactice? Pai daca e asa eu zic sa il folosim ca arma psihologica: e mai eficient decat armata! Serios acum!
    Si cu respectatul drepturilor: functioneaza in ambele sensuri. Vor sa fie respectati? Sa respecte. Sau drepturile lor sunt superioare celorlalti?
    Repet: nu se poate rational vorbind ca un copil sa terorizeze o clasa. Conceptual vorbind ar fi mai mult decat Super BruceLee. Fara gluma! Apoi, parintii copiilor vor sa decida in privinta unui alt copil, desi specialistii au alta parere? Frumos, democratic si amatoristic! le urez doar sa experimenteze doar o zi ce inseamna sa decida altcineva pentru tine. O zi, nu o viata.

    Si trei, invatatul la varsta aceea se face individual. Daca copiii nu pot invata nu e din cauza colegului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe bune, un copil nu poate teroriza alti 29 ? Stii tu asta sau doar te dai cu presuspusul. Ca daca stii, atunci explica cum citiva oameni pot teroriza o intreaga comunitate, mult mai numeroasa (a se vedea gruparile interlope)

      Mai jos ai ocazia sa citesti mai amanuntiti despre ce si cum e cu copilul ala.
      http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/poate-fi-un-elev-recalcitrant-integrat-cu-orice-pret-ce-nu-stiati-despre-situatia-dificila-de-la-scoala-din-pitesti-592703

      "invatatul la varsta aceea se face individual". Pai daca copii la virsta aia invata individual, de ce naiba mai vin la scoala ?
      Pina la urma din ce scrii, pare ca esti complet rupta de realitate

      Ștergere
    2. Rupt de realitatea zilelor în care trăim ești tu împreună cu părinții paranoici și plini de ură care cer excluderea copilului din școală, ură, prostie și intoleranță pe care, pe lângă faptul că le-au transmis-o generic odraslelor, le-o transmit și prin educaţie. Cum s-ar simţii acei părinţi și copii lor, dacă cateva mii de oameni ar organiza proteste pentru susținerea lui Ionuţ și prin care să ceară ca ceilalți copii care împreună cu părinții lor îl vor exclus pe Ionuţ, să fie excluși din școală ?

      Ștergere
    3. Rupt de realitatea zilelor în care trăim ești tu împreună cu părinții paranoici și plini de ură care cer excluderea copilului din școală, ură, prostie și intoleranță pe care, pe lângă faptul că le-au transmis-o generic odraslelor, le-o transmit și prin educaţie. Cum s-ar simţii acei părinţi și copii lor, dacă cateva mii de oameni ar organiza proteste pentru susținerea lui Ionuţ și prin care să ceară ca ceilalți copii care împreună cu părinții lor îl vor exclus pe Ionuţ, să fie excluși din școală ?

      Ștergere
  3. Eu iubesc TOȚI copiii...Dar să nu vorbim "pe lângă"... Părinții respectivi cu siguranță aveau activități importante pe care nu le-au abandonat numai așa, ca să defaimeze un copil cu dizabilități...Si ceilalți copii au drepturi, sau nu ? Atunci când copiilor le este frică să meargă la școală, trebuie acționat cumva, zic eu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Clase speciale pentru copiii speciali. Asta e singura solutie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilul meu merge la o scoala normala dar spre fericirea mea in Spania unde este foarte iubita , apreciata si ajutata de colegii ei de clasa ,de profesori si de persoanele speciale ce sunt in fiecare moment langa ea ! In Romania din cauza celor ce au mentalitatea ta ar fii mers la o scoala speciala unde nu ar fii putut face nici un progres ci doar regrese! Inainte de a vorbi punetiva un moment in locul nostru , al parintilor cu copii cu dizabilitati !

      Ștergere
    2. Ionut este egal copiilor vostri.Fara voia lui ,el este intr-o situatie diferita, dificila. El singur nu poate schimba asta. Dar se poate.Voi, parintii celorlalti copii, puteti sa-l ajutati invatindu-va copii cum sa se poarte cu Ionut. Nu stiti cum ,pentru ca in Romania acesti copii au fost condamnati la izolare in scoli ajutatoare ce serveau celor ce "lucrau"" in aceste scoli in care nu se facea nimic in intresul acestor copii pentru ca nimeni nu stia ce trbuie facut pentru ei.Problema grava este ca nici dupa 27 de ani de la Revolutie nu se numesc decidenti pentru rezolvarea problemelor copiilor cu dizabilitati care sa inteleaga ,sa stie cum trebuie SCHIMBAT SISTEMUL. Vezi declaratiile doamnei Ecaterina Andronescu."Baroneasa Nicholsson s-a convins ca in aceste scoli copiii nu sunt indoctrinati......"De fapt baroneasa Nicholsson stia ca in aceste scoli copiii nu fac progrese ,dar vazind ca doamna Andronescu insista (nu e capabila sa inteleaga de ce scolile speciale nu sunt de nici un folos copiilor cu dizabilitati), a cedat ea.Nu o condamn pe doamna Andronescu,ca nu stie.Dar ii reprosez faptul ca nu lasa sa decida in problemele acestea persoane competente sa o faca si care sa o faca in interesul acestor copii si nicidecum al sistemului.
      Pina sa faca statul ce trebuie pentru acest copil ,dumneavoastra parinti ai colegilor lui Ionut, puteti sa va invatati copiii sa inteleaga situatia lui,sa il iubeasca,sa fie interesati sa afle cum il pot ajuta astfel incit el sa simta cit mai putin problemele care le are.Astfel Ionut nu ar mai fi "o problema" iar copiii dumneavoastra ar avea un suflet mai bun.Da rezolvarea problemei este la dumneavoastra si la profesorii clasei.Invatati-va copiii cum sa devina prieteni adevarati ai lui Ionut chiar daca va dura o perioada pina ce Ionuț va intelege schimbarea si va raspunde pozitiv.La comportamentul lui "deranjant" trebuie raspuns cu dragoste si intelegere."Comportamentul tau ne displace dar noi te intelegem si vrem sa trecem impreuna peste asta." Altfel spus inlocuiti raul cu binele. VA ASIGUR CA ARE EFECT.Chiar daca el o sa mai aiba atitudini nepotrivite ,daca va simti dragoste si intelegere, cu timpul o sa faca progrese.

      Ștergere
    3. Daca in locul lui Ionut ar fi copilul vostru,fara voia lui ,fara sa poata controla el asta,cum ati vrea sa se poarte colegii lui cu el. Cu rau sau cu bine?

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/poate-fi-un-elev-recalcitrant-integrat-cu-orice-pret-ce-nu-stiati-despre-situatia-dificila-de-la-scoala-din-pitesti-592703

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucian, daca inca nu ai copii iti doresc unul ca Ionut...si vorbim cand va implini 7 ani...poate asa vei realiza ca esti...sub, dar sub..rau...

    RăspundețiȘtergere
  8. Lucian, daca inca nu ai copii iti doresc unul ca Ionut...si vorbim cand va implini 7 ani...poate asa vei realiza ca esti...sub, dar sub..rau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca pare rautate, asa le doresc si eu tuturor parintilor egoisti, sa aiba un copil diferit de ceilalti. Sa vedem cum se descurca ... Sau le doresc altceva: atunci cand vor fi batrani si neputinciosi, imputiti si dusi cu pluta, copii lor sa ii trateze asa cu ei i-au invatat sa il trateze pe Ionut.

      Ștergere
  9. Voi, revoltaților, de ce nu va luati de guler cu cei responsabili de toată situația asta? Adică Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Local, DGASPC Argeș si toți cei care nu au facut si nu fac NIMIC din ce prevede legea pentru acești copii cu nevoi speciale! Dar nu, e mai simplu sa te iei de un singur copil si de bieții lui părinți, nu-i asa lașilor? Si asta pentru copiii voștri! Pentru ca daca responsabilii si-ar face treaba, nimeni nu ar fi fost acum supărat, nici voi si copiii voștri si nici copilul pe care voi il ostracizați. Deschideți ochii si încercați sa ieșiți o data din logica balcanica "fiecare cu aia a ma-sii". Luptați-va cu cine trebuie, nu cu cine este mai ușor de eliminat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ionut a ajuns asa din cauza ca nu a fost integrat in clasa de la momentul 0. Ionut a ajuns asa deoarece nu mai are alte arme, deoarece este si a fost marginalizat. Ionut a ajuns asa deoarece nu a primit ajutorul necesar atunci cand el avea atat de multa nevoie de el. Ionut a ajuns asa din cauza intolerantei, din cauza incapacitatii scolii si colectivului de parinti sa integreze un copil cu dizabilitati.
    Am un copil cu ADHD si granita este atat de fina intre succesul lui in scoala si esecul lui.
    ADHD nu este un monstru cu 7 capete, ADHD nu este egal copil violent. ADHD-ul poate fi invins daca i se satisfac copilului cateva nevoi, unele atat de usor de satisfacut.
    Si da, poate Ionut este un copil violent, poate i-a amenintat pe ceilalti cu diverse, dar asta pentru ca a epuizat topate mijloacele de a cere ajutor. Nu mai poate! Nu mai poate din cauza unui sistem scolar invechit, din cauza unui colectiv de parinti intolerant.
    Haideti sa il punem pe el la zid, dar adevaratii vinovati, cei din cauza carora s-a ajuns aici? Ei ar trebui trasi la raspundere.
    Ionut are nevoie de terapie si intelegere, asta in cazul in care nu este deja prea tarziu. In plus Ionut este adoptat, i s-a confirmat inca odata ca el este defect, ca el nu merita sa fie iubit, apreciat, ca ceilalti il arata cu degentul si il abandoneaza. Si da, posibil sa fie prea tarziu pentru el....

    RăspundețiȘtergere